De jongen, het meisje en de heks van het woeste woud 7+

muziek: Modeste Moussorgski

Hans wil net zo rijk en beroemd worden als Robbie Williams of Johnny Depp. Maar als zijn vader uitlegt dat hij daarvoor jarenlang heel hard zal moeten werken, besluit Hans naar een heks te gaan die aan de andere kant van de berg in het woeste woud woont. Misschien kan zij hem wel goud leren maken. De heks vraagt echter wel een vreemde prijs voor de kennis van het maken van goud . . . zijn schaduw!
Gaandeweg komt Hans er achter dat zijn schaduw zijn ‘ziel’ is en dat hij zonder die schaduw voor eeuwig een slaaf van de heks zal blijven.
In een schier onmogelijk gevecht probeert hij zijn vrijheid weer terug te krijgen . . .

De jongen, het meisje en de heks van het woeste woud is een toegankelijk en meeslepend sprookje over wat je allemaal kunt verliezen op jacht naar macht, roem en rijkdom. Een thema van alle tijden maar juist nu heel actueel, gebaseerd op het verhaal van Goethe’s Faust die een pact met de duivel sluit.
Karst Janneke Rogaar zal vanuit de interactie met Frank via een computer tekeningen maken op het achterdoek. Doordat zij het verhaal kan manipuleren, wordt met deze extra discipline ook een extra dimensie aan de voorstelling toegevoegd.
De betoverende melodieën van Moussorgski’s, ‘Schilderijententoonstelling’ en ‘Liederen en Dansen van de Dood’, begeleiden deze ‘opera’. Het orkest de ‘Holland Wind Players’ staat onder leiding van dirigent Jeroen Weierink.

concept, script en spel  –  Frank Groothof
tekenaar  –  Karst Janneke Rogaar
muziek  –  Holland Wind Players o.l.v. Jeroen Weierink
spelregie  –  Erna Sassen
liedteksten  –  Marjet Huiberts
arrangementen  –  Sylvia Maessen
videotechniek  –  Peter Claassen
fotografie  –  Jørgen Koopmanschap
lichtontwerp  –  Coen van der Hoeven
techniek  –  Thy Groothof, Arjen van der Zant en Ben Willemsen

De Soldaat en de KeizerOverzichtVincent van Gogh