CD’s en Boeken

Wil je een cd van Frank bestellen? Dat kan. Stuur een mailtje naar vrijeval@frankgroothof.nl met je naam en adres en de titel van de cd. Na betaling van € 14,00 (dit is incl. verzendkosten) wordt de cd naar je toegezonden.

Geluidsfragmenten zijn nog niet op deze site te beluisteren, maar wel via bol.com.

 

En soms schrijft Frank ook een spannend verhaal, of een boek…

 Kopzorgen 8+

uitgever: La Rivière, ISBN 90 384 04255

Frank is verhuisd en moet natuurlijk naar een nieuwe school. Doodeng. Hij moet naast Ronald zitten. En meteen op de eerste dag al trekt hij, geheel per ongeluk, Ronald’s buitenboordbeugel uit zijn mond. Het leek nog goed te komen toen Ronald alle Suske en Wiskes van Frank mocht lenen. Maar door een vergissinkje van Frank, verandert de schoolbank zelf en een slagveld.

Dit boek is nog te leen in diverse bibliotheken, maar niet meer te koop in de winkel.

De wonderlijke reis van Papageno

uitgever: Ziederis, ISBN 90 805 27793

Je hebt natuurlijk wel eens met een laken over je hoofd voor spook gespeeld om je kleine broertje bang te maken. Of in de trouwjurk van je moeder de dans van de stervende zwaan gehuppeld. En je hebt misschien ook wel eens met je vriendjes tegen de bende van de Zwarte Hand gevochten. Maar ben je al een keer naar het échte theater geweest, naar een echt toneelstuk over boeven, of naar een ballet of opera . . . .
En vond je dat toen zo fantastisch dat je er soms van droomt om later ook op het toneel te staan? Dan moet je toch dit boekje eens gaan lezen.

Vincent & Theo, broeders in de kunst

uitgever: Waanders, ISBN 90 400 93210

Wist je dat Vincent van Gogh een broer had? Theo. Zonder hem zou Vincent al die prachtige schilderijen niet hebben kunnen maken. Frank Groothof kruipt in de huid van de beroemde schilder en zijn broeder in de kunst. Een leven vol avontuur, met hoogte- , maar ook veel dieptepunten. Vincent wist dat hij een goede schilder was, maar niemand interesseerde zich voor zijn schilderijen. Dat kun je je nu niet meer voorstellen. Hij is een van de beroemdste schilders die ooit hebben geleefd en zijn schilderijen hangen in belangrijke musea over de hele wereld. Waarom? Frank Groothof vertelt het je door de ogen van Vincent.